Adventskalender 2017

1: Fra Julens hjemland - julekrybber fra Betlehem, Jerusalem og Ramalla

2: Italia må være julekrybbenes hjemland, siden Frans av Assisi blir kalt julekrybbens far. #presepe

3: Noen av våre mange julekrybber fra Spania #belen

4: I julekrybber fra Spanias øyer har Maria og Josef lokale drakter fra Tenerife, Gran Canaria og Mallorca #belen

5: Fra Frankrike: Nederst til h er de typiske "santons" fra Provence, der landsbyfolk av alle slags yrker får plass i julekrybben. #crechedenoel

6: Fra Tyskland: Fra Tyrol, Josefs verksted i Oberammergau, julekrybbeverksted i Seiffen, Rotenburg, Villeroy & Boch bl.a #weihnachtskrippe

7: Fra IIrland, Wales og England. De to siste er kjøpt hos de som har laget dem - i Limerick og i Canterbury. #christmascrib #nativityscene

8: I dag feires Marias unnfangelsesdag i den katolske verden, i flere land som nasjonal helligdag, som her i Spania. Marias fødsel feires jo 8. september. Har derfor valgt ut noen "Maria med barnet" som krybbebilder i dag. De er fra Rwanda, England, Tyrkia, Kreta, Ungarn, Malawi, England og Norge.

9: Fra Norge - fra Henning på Toten, Galleri Engler ved Sandefjord, Hadeland Glassverk og Nidarosdomen.

10: Norge: Fra Asgeir Nicolaisen i Klæbu, Dannys Tresmie i Kvikne, Løiten Lys i Løten, Annes Keramikk i Alvdal, Stomperud Gård i Høland, Lofoten og Finnmark.

11: I dag kommer julekrybbene fra Rendalen! De tre øverste er laget av Mette Løvold Skofteby, steinkunstner Lizzie Brennodden og treskjærer Ole Johs Rugsveen. De nederste er noen av mine forsøk på å lage en ny julekrybbe hvert år.

12: Fra Sverige og Finland: Julekrybben til høyre øverst er kjøpt hos julenissen i Rovaniemi nord i Finland. Under den er Maria og Josef pilegrimer fra Vadstena.

13: Fra Danmark. Papirklipp - psaligrafi - et et gammelt håndverk i Danmark. H.C. Andersen var en av samtidens dyktigste psaligrafer.

Her vil du kunne se noen av julekrybbene våre hver dag i desember. 
Det blir som en reise i julekrybber fra hele verden.
Reisen starter i Betlehem, fortsetter til Italia og går videre gjennom Europa og over til de andre verdensdelene ...
God tur!
Klikk på bildene for å se dem større.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.11 | 19:01

Nydelig, også i novembermørket.

...
08.12 | 01:11

Mange flotte dikt, jeg deler

...
23.11 | 22:04

Hvis du tenker på julekrybben på forsiden av julekalenderboken, er den kjøpt i Assisi. Vi er helt enig med deg i at den er veldig vakker.

...
15.11 | 13:14

jeg synes træfiguren på julekrybbekalenderen 2013 er utrolig smuk. kan man købe selve figuren? og i så tilfælde hvor og hvordan?
med venlig hilsen Anne Marie

...
Du liker denne siden