Sjømannskirken i Spania

    I 1979 ble en norsk prest sendt til Spania for å betjene norske langtidsturister i Alicante. Sjømannsmisjonen tok over ansvaret for prestetjenesten i Minnekirken på Solgården, og la grunnlaget for en satsing i Syden, som nå omfatter sju stasjoner. 

Costa Blanca:  Sjømannskirken i Albir / Minnekirken ved Solgården i Villajoyosa
- og Sjømannskirken i Torrevieja

Costa del Sol
: El Campanario i Calahonda
Mallorca: i Palmanova / Barcelona
Tenerife: i Los Cristianos
Lanzarote: i Puerto del Carmen
Gran Canaria: i Arguineguin


Les mer her: www.sjomannskirken.no

Sjømannskirken på Costa del Sol - El Campanario på Solkysten

Sjømannskirken i Albir-Villajoyosa

har virksomhet på to steder; Sjømannskirken i Albir og Minnekirken i Villajoyosa.

Sjømannskirken i Albir (Kirkesenteret) er først og fremst en hverdagskirke.
Alle er velkommen innom for en kopp kaffe, en vaffel og en hyggelig prat i åpningstiden tirsdag - lørdag.

Sjømannskirken i Albir

Pastor Olav Kr Strømmes Minnekirke

eller Minnekirken, som den blir kalt, ligger ved Solgården i Villajoyosa, ca 20 minutters kjøring fra Albir, sørover forbi Benidorm mot Alicante. Kirken blir også kalt Sydens katedral og har 420 sitteplasser.

Her er det gudstjenester hver søndag for Solgårdens gjester, for de norske fastboende i på Costa Blanca nord og de mange korttids- og langtids-ferierende. Minnekirken er den best besøkte av alle sjømannskirker i verden, heter det i brosjyren.
Den er en flott konsertkirke og er åpen hver mandag.


I 2015 ble Minnekirkens 40-årsjubileum feiret. Jubileumsboken "Minnekirkens merkedager" ble utgitt 10. oktober og er skrevet av Aslaug Sikveland Haugen. Se flere bilder her

Minnekirken - Pastor Olav Strømmes Minnekirke

Solgården i Villajoyosa

Solgården har siden etableringen i 1972 utviklet seg til å bli et populært ferie- og helsesenter for nordmenn med behov for ekstra tilrettelegning og trygghet. Vi legger forholdene tilrette fra avreise til hjemkomst. Reiser du med oss, kan du trygt lene deg tilbake, samle krefter og bare nyte livet!

Solgården tilbyr en rekke reiser gjennom hele året for godt voksne gjester som ønsker ferie og avslapning på Spanias varme Middelhavskyst. Vi legger alt tilrette for gode matopplevelser, underholdning og innholdsrike fellesutflukter, sosialt fellesskap og mulighet for individuell fysikalsk behandling. Vi gjør også vårt beste for å imøtekomme individuelle behov. Vårt erfarne kontor i Oslo, ordner med påmelding og organiserer flyreisen.
Et eget helseteam er reiseledere i flyet til og fra Spania, mens vårt norske vertskap i Spania legger alt tilrette for en trygg og tilrettelagt ferieopplevelse, fra du pakker kofferten og til du senere er vel hjemme igjen.
(Fra www.solgarden.no)

Sjømannskirken har andakt i festsalen Solgården tre dager i uka. Mandager er det åpen kirke i Minnekirken noen få hundre meter unna. Der er det mulighet for omvisning, samtale og kaffe/vaffelservering. Hver søndag er det kirkebuss dit til gudstjeneste. 2-3 ganger i semesteret er det "Fest på Kjerka" i Minnekirkens kirkestue.

1. april 2012 feiret Solgården sitt 40-årsjubileum, se HER

Solgården i Villajoyosa

Kirken i Torrevieja

Søndag 21. februar besøkte vi nabokirken i Torrevieja. Sjømannspresten der, Helge Petterson, trengte vikar til gudstjenesten. Det ble en fin opplevelse.

Prinsesse Märtha Louises kirke ble innviet 17. oktober 2004, men arbeidet startet opp allerede tidlig på 1990-tallet, og med fast prest fra 1998. På 5-års dagen og i takkegudstjenesten den 18. oktober 2009, kunne vi innvie nytt tårn og kirkeklokke. Det var også en stor begivenhet, men større var det at ca. 200 000 mennesker hadde besøkt kirken i løpet av disse fem år!
Les historien om Sjømannskirken i Torrevieja.

Sjømannskirken i Torrevieja