Velkommen til Rendalen

I denne bygda har vi hatt sju gode år med mange fine opplevelser. Fra sommeren 2001 til høsten 2008 bodde vi i Rendalen prestegård, som må være en av landets beste presteboliger. Vi trivdes så godt med folk, natur og kultur at vi valgte å bytte ut hytta i Alvdal med et småbruk i Rendalen før vi flyttet fra prestegården. Derfor kan vi godt si at Rendalen fortsatt er en våre hjemme-kommuner.

Rendalen prestegård - vårt hjem i sju år

Rendalen kommune

Fra kommunens nettside:

Rendalen kommune har ca. 2100 innbyggere. Rendølene har det romslig rundt seg - Rendalen er nemlig den største landkommunen i Sør-Norge med sine 3178 kvkm. Her er det nok av fjell og skog og vatn!

Rendalen ligger i Hedmark fylke og er en del av Nord-Østerdal, også kalt Fjellregionen. Kommuneadministrasjonen er delt i to - helse- og sosialsenteret ligger på Otnes, mens resten av kommuneadministrasjonen befinner seg 15 km lengre nord, i Øvre Rendal. Det tredje tettstedet i kommunen er Åkrestrømmen.

Skole og barnehage
Rendalen har to grunnskoler, Berger skole i Øvre Rendal (1. - 7. klasse) og Fagertun skole på Åkre (1.-10. klasse). Det er videregående skoler på Koppang og Tynset. Kommunen har egen kulturskole. Rendalen barnehage er kommunal og har avdelinger på Åkrestrømmen, Bergset og Finstad.  Det er i tillegg en privat barnehage på Hornset.

Næringsveier
Rendalen er en skogkommune. Tidligere ga skogen arbeid til svært mange, men den tida er forbi. Hogstmaskiner og annen moderne teknikk har tatt over for skogsarbeideren. Men likevel er skogbruket fortsatt viktig, sammen med jordbruk, reiseliv og noe industri.

Verdt å se
Nord-Europas nest største canyon, Jutulhogget, ligger i kommunen. Det samme gjør Norges eneste innlandsfiskevær, Fiskevollen ved Sølensjøen.  Ellers er Rendalen Bygdemuseum et aktivt kultursenter.  Der ligger blant annet Bull-muséet, som var dikteren Jacob Breda Bulls barndomshjem.  Museet har også ei enestående trekkspillsamling.

Jakt og fiske - og musikk!
Utmarka i Rendalen brukes mye både av rendøler og andre, og det er usedvanlig rike muligheter for jakt og fiske og friluftsliv. En annen fritidssyssel som opptar mange er musikk - Rendalen har blant annet sitt eget symfoniorkester!


www.rendalen.kommune.no

www.rendalen.info
www.rendalslinker.no
http://rendalenbygdemuseum.wordpress.com/

Rendalen ligger i fjellregionen

Fra www.rendalslinker.no

Om Rendalen

De fleste reisende mellom Oslo og Trondheim velger hovedfartsårer som E6 gjennom Gudbrandsdalen eller riksvei 3 gjennom Østerdalen. Men har du sans for det idylliske og fredelige, lar du deg sjarmere av små bygder med rik kulturhistorie, anbefales på det sterkeste å legge turen innom Rendalen.

Riksvei 30 gjennom Rendalen er en spennende reise gjennom gamle bygdesamfunn som har gitt liv til Jacob Breda Bulls mange folkekjære bondefortellinger. Langs riksveien er det flere avstikkere som tar deg med over tregrensa, der et idyllisk natur- og kulturlandskap åpner seg. De gamle setergrendene innover står som et vakkert symbol på det vi liker å forestille oss bonderomantikken slik den var før i tiden. Men bak harmonien som de gamle seterstuene utstråler skjuler det seg i bygningene en gammel historie om et slitsomt liv. Den vakre og ville naturen har bydd på mange strabasiøse utfordringer for menneskene som i århundre har livnært seg som bønder, jordbrukere og skogbrukere i Rendalen.

Som en kontrast til tida som engang var, er villmarka nå blitt et sted for rekreasjon og fritid. I dag kan du drive sportsfiske i de mange elver og sjøer, jakte på flere typer vilt, eller rett og slett bare oppleve fjellets sjelefred og ro. Rendalen er et eldorado for folk som trives i vakker natur, synes ensomheten er befriende, eller har interesse for fiske og jakt.

Har du god tid på din ferd, og lot du deg fasinere, er det nok av valgmuligheter for deg som ønsker å bli.

LES MER: www.rendalslinker.no

Bilder fra Rendalen

HER er noen vakre bilder fra Rendalen